workshops

voorbeeld 01
voorbeeld 01
voorbeeld 02
voorbeeld 01

Kunstzinnig werk liegt niet en kan, als je dit wilt, een spiegel zijn om jouw eigen ontwikkeling in de hand te nemen.

TIP: ben je op zoek naar een origineel kado om iets te vieren? Bijvoorbeeld een paar dagen leren beeldhouwen? Leren werken vanuit vlakken ipv uit lijnen? Neem dan eens contact op!
Heb je de behoefte één of meer dagen kunstzinnig te werken, weg uit het alledaagse, om jezelf beter te leren kennen en/of jouw eigen creativiteit verder te ontplooien, dat kan bij mij, evt inclusief overnachten en (h)eerlijk eten. Alle aandacht voor jouw proces, alleen of met max 3 personen...

Met veel plezier geef ik workshops en gastlessen om de creativiteit van de studenten aan te spreken. Het aansluiten op de theoretische lessen van de kunstzinnige opdrachten werkt sterk op een andere laag door. De theorie wordt op een andere manier opgenomen en zal beter beklijven. De studenten gaan een persoonlijk en beroepsmatig proces aan.

Voor teambuilding is het kunstzinnig werken een uitstekend middel. Een opdracht kan zijn: vanuit het individuele kunstzinnige werk een gezamenlijk geheel vormen. Op welke manier de kwaliteit, die ieder individu inbrengt, het best kan bijdragen aan een team is vaak verbluffend helder, zichtbaar. Ervaring met kunstzinnig werken is niet nodig. Het gaat om het beleven, niet om presteren. 

Reactie meerdaagse workshop beeldhouwen in steen bij Gerrie Ploeg:

"Mijn eerste beeldhouwwerk heb ik in een weekend en een aantal dagen gemaakt onder begeleiding van Gerrie. De plek, Gerries achtertuin, is prachtig en inspirerend. Ik beschouw de workshopperiode als een ware ontdekkingstocht in steen met Gerrie als gepassioneerd en betrokken reisgids. Aan de hand van samen reflecteren op het werk, ondersteuning met de voordracht van prachtige poëzie, of samen in dialoog over de kunst van het leven, en vaak onder het genot van een heerlijke kop koffie of culinaire maaltijd, zijn we samen op reis gegaan. Gerries uitgebreide kennis en ervaring met werken in steen heb ik als heel ondersteunend ervaren. Ik voel mij dankbaar en blij dat ik mijn eerste beeldhouwwerk bij en met Gerrie heb mogen maken."

Reactie teambuildingsworkshop 40-50 kg klei p.p.:

"Hoe met klei van ik naar wij.
Op vrijdag 15 december is ons team ondergedompeld in de aandacht van Gerrie. Met humor en deskundigheid heeft zij ons met klei laten voelen en zien wat ongekende krachten zijn en hoe ‘samen’ er uit ziet.
Wij hebben gelachen en gepraat alvorens stil en in onszelf gekeerd te raken.
De middag was goed verzorgd, de klei koud en lekker smeuïg. Ze plakte goed; aan andere klei, de tafel, de muur, handen en vingers.
Een geweldige middag; het juiste tempo, voldoende humor en gepaste oefeningen en stilte. Een aanrader voor een ieder die de handen wil gebruiken om met koude substantie de warmte van de innerlijke kracht te voelen en te voeden."
Bart Brouwer
directeur a.i
De Zwaneridder